- STENSJÖ REKORD, KARP -


Innehavare

Torgny KarlssonFångstfakta:

Vikt:
15200g

Längd:
96cm (omfång: 68cm)
Bete:
en Fusion toppad med ett plastmajskorn
Fångst datum:
2011-07-25
Fångst plats:
Stensjö
Hur det gick till:


Stensjön har varit på sitt bästa humör den sista veckan. Vädret har varit perfekt med varma syd-och västvindar och antingen har det regnat eller varit molnigt,typiskt karpväder!

Jag har mäskat med några kilo Fusionboilies och pellets på två spots i sjön. På fem pass har jag tagit 10 karpar. Alla run har kommit natt eller morgon. Den första karpen i raden gick på halv tre den första natten. Det var en fjällis på 12920gr, 90cm lång och riktigt fin! Sedan fick jag några ordinära karpar fram till en av sjöns koikarpar sög i sig en dubbel 18mm:s Fusion dem tredje natten. Den högg två minuter efter utkast.

En timme senare missade jag en riktigt stor som gick in i ett näckrosbälte för att sedan släppa. På det fjärde passet fick jag bara en karp men den var desto större. Halv åtta på morronen fick jag ett run på spöt jag hade närmast ett näckrosbälte på 1,5 meters djup. Den följde med ganska snällt till en början men jag hoppade i båten för säkerhets skull.

Det var tur för den drog runt mig på sjön i drygt tio minuter innan den äntligen gick i håven. En kompis hjälpte mig väga den och när vågen passerade 15 kilo kändes det så jäkla gött! 15200gr, nytt pb och nytt sjörekord! 96 cm lång med en omkrets på 68cm. Fick den på en Fusion toppad med ett plastmajskorn.

Åkte dit två dagar senare för ett nytt pass. Vid kvart i elva på förmiddagen fick jag en riktigt fet och kort karp på Fusion/plastmajs. Den vägde 10040gr. Fick dessutom under passen tre sutare runt 3 kilo och 2 borrar över kilot.
 
Vi hörs,
Togge