- KLUBBREKORD RIKS, BRAXEN -


Innehavare

Torgny KarlssonFångstfakta:

Vikt:
7180g

Längd:
76cm
Bete:
maggots
Fångst datum:
2010-05-27
Fångst plats:
Rögle dammar (sjörekord!)
Hur det gick till:


Åkte ner till Rögle den 27/5 för att försöka få en stor mört. Dagen innan hade det kommit upp 2 st där den minsta vägde 920gr. Efter 7 timmar utan ett napp på spöt jag fiskade med bröd på tröttnade jag och fiskade med bägge spöna efter braxen. Bestämde mig för att äta vid tvåtiden och jag lämnade spöna för att fixa ett par mackor.

Hann inte mer än äta en macka förrän quivern på det ena spöt böjde sig sakta för att sedan slacka. Sprang ner för att kroka men det var givetvis för sent. Vevade upp och kunde bara konstatera att maggotsen var helt utsugna så det var helt klart en braxen som varit framme. Typiskt!

Sen hände inget förrän halv sex. Fick en fin böjning och krokade direkt. Den kändes tung när jag vevade in och ju närmare land den kom ju mer försiktig blev jag. Såg den till slut när den gick upp till ytan och det var inte svårt att se att det var ytterligare en fisk över sex kilo. Den vägde 6540gr och var 73 cm lång. Kände mig rätt nöjd men fisk rullade på mäskplatsen så det var inte svårt att fiska vidare.

Fem i halv åtta kom drömnappet! Quivern slackade så det var bara att kroka! Den var tung och seg från början så det tog en bra stund innan den närmade sig land. När jag såg den i vattnet syntes det direkt att den var större än den förra. Det var nervöst innan en fiskekompis fick den i håven. Bar upp den och lade den på mattan. Den var riktigt fet och när vågen gick förbi 7 kg blev jag rätt darrig. Den var 76 cm lång och vägde 7180 gram,fy fan vilken fisk! Stjernkvist kom och tog en massa foton med sin proffskamera så jag hoppas att bilderna blir bra.

Efter att ha släppt i den skulle jag byta tafs och krok innan jag kastade ut igen. Då ser jag quivern böja sig på det andra spöt och jag krokar genom att ta tag i klingan och den sitter där. Får en fin braxen på 5800gr. Det var sjätte gången i Rögle i år. Tror jag ska vänta ett tag till nästa gång...

 Togge